• Start jouw love story!
Erotische fantasieën

Erotische fantasieën

Magazine

Veel mensen beweren dat mannen en vrouwen niets met elkaar gemeen hebben. Natuurlijk is dit niet waar, er zijn immers genoeg voorbeelden te noemen van zaken die mannen en vrouwen gemeen hebben. Denk bijvoorbeeld maar eens aan erotische fantasieën. Niet iedereen is hier waarschijnlijk even open over, maar zowel mannen als vrouwen hebben erotisch getinte fantasieën die hen op elk willekeurig moment kunnen overvallen. 


Zonder erotische fantasieën zou het leven waarschijnlijk behoorlijk saai zijn. Met verbeelding geef je een beetje kleur en diepte aan je leven. Bovendien zijn erotische fantasieën onlosmakelijk verbonden met je seksualiteit. Ze horen bij een seksueel leven zonder schuldgevoelens of gevoelens van schaamte. Maar niet iedereen ervaart dit zo. Veel mensen zien fantaseren als geestelijk vreemdgaan. Toch betekent een erotisch getinte fantasie niet dat je niet van je partner houdt of dat je niet genoeg bevrediging bij je partner vandaan kunt halen.


Erotische fantasieën zullen altijd deel uit blijven maken van je seksleven. Weet je ze positief te gebruiken dan kunnen ze zelfs je seksuele opwinding verhogen. Denk bijvoorbeeld maar aan het fantaseren over prettige ervaringen die je op seksueel gebied al gehad hebt. Let echter wel op dat je niet zover doorslaat met het fantaseren dat je dit in de werkelijkheid wilt meemaken en moet gaan compenseren.


Er zijn factoren te noemen die schuldgevoelens bij je oproepen wanneer je erotische fantasieën hebt. Denk maar aan culturele of religieuze factoren. De sociale rol van de man en de vrouw in de maatschappij is behoorlijk veranderd. De fantasieën lagen destijds ver uit elkaar, maar  groeien nu steeds dichter naar elkaar toe. De vrouwelijke erotische fantasieën zaten vol met romantiek. De vrouw gaf zichzelf een passieve rol toe en de man gaf zichzelf een leidende rol toe. Maar nu draait dit ook wel eens om en komen de fantasieën dichter bij elkaar.


In het algemeen kun je dus stellen dat erotische fantasieën nuttig zijn. Je hebt een uitlaatklep te pakken die je naar een anonieme wereld brengt. Niemand weet wat er in jouw hoofd omgaat dus je fantasieën zijn volledig van jezelf. Je hebt als het ware een onbegrensde vrijheid te pakken. Je kunt zijn wie je wilt, zo mooi zijn als je wilt en zo aantrekkelijk als je maar wilt. Je kunt fantaseren over mannen die je normaal alleen in de bioscoop ziet, maar ook natuurlijk over een avontuurtje met vrouwen. Normaal gesproken is dit geen reële optie voor veel mensen, maar in je fantasie kan alles. Dus laat je fantasie daarom dan ook de vrije loop.