• Start jouw love story!

Veilig daten

Humsafar.nl biedt je een veilige en fijne omgeving waarin je andere gezellige en leuke singles, paren of vrienden kunt ontmoeten. Het is een fantastische dating community om liefdevolle en betrouwbare vriendschappen op te bouwen die tot duurzame online en offline verhoudingen kunnen leiden. Het kan desondanks toch voorkomen dat mensen met verkeerde bedoelingen gebruik maken van onze service.

Mocht dit het geval zijn, stel Humsafar.nl dan op de hoogte via ons contactformulier en vermeld de aard van uw klacht of opmerking inclusief de gebruikersnaam van diegene die de Humsafar.nl waarden en normen niet met respect behandeld.

Heb je contact met een lid van Humsafar.nl of wil je afspreken met een lid dan adviseren wij het volgende:

 

Neem de tijd


Wees op je hoede voor iemand die er te goed uit ziet om waar te zijn. Neem in het begin uitsluitend contact op via email en let vervolgens op zonderling of tegenstrijdig gedrag. Het is mogelijk dat de persoon aan de andere kant niet degene is voor wie hij of zij zich uitgeeft. Vertrouw op je intuïtie. Verbreek het contact met de andere persoon zodra er iets is dat je onzeker maakt of onprettig aanvoelt, dit is voor je eigen veiligheid en bescherming. Stel daarom veel vragen aan degene met wie je een date wilt afspreken. Dubbelzinnige, vage of onduidelijke antwoorden of antwoorden die elkaar tegenspreken, kunnen erop wijzen dat de ander het niet serieus meent of andere intenties heeft.
 

Wees voorzichtig


Kandidaat minnaars of vrienden moeten je vertrouwen geleidelijk aan verdienen door zich constant op een eerzame en openhartige manier te gedragen. Neem zo lang als je wilt om uit te vinden of iemand betrouwbaar is en blijf voortdurend voorzichtig. Wees verantwoordelijk, word niet te vlug intiem met iemand, zelfs wanneer die intimiteit online plaatsvindt. Als je beiden besluit om de grens te overschrijden, wees verstandig en bescherm jezelf.
 

Bescherm je anonimiteit


Alle correspondentie tussen leden van Humsafar.nl neemt plaats via ons anonieme systeem, wat verzekert dat je werkelijke identiteit beschermd blijft totdat je besluit om je te vertonen. Geeft nooit een telefoonnummer, privé emailadres of andere persoonlijke gegevens uit handen omdat anderen je hierop in het slechtste geval kunnen stalken.
 

Vraag om een foto


Een foto geeft je een goed idee van het uiterlijk van de persoon in kwestie, die je kan helpen om je intuïtie te laten spreken. Het is het beste om verschillende foto's van iemand in verschillende omgevingen te zien te krijgen: informeel, formeel, binnenshuis en buitenshuis. Als je louter verontschuldigingen krijgt te horen voor het niet ontvangen van een foto, moet je misschien aannemen dat de andere persoon iets te verbergen heeft. Wellicht als de ander een webcamera heeft kun je ook vragen om elkaar even via de webcamera te zien. Dan weet je in ieder geval zeker wie je voor je hebt.
 

Ontmoet iemand alleen wanneer je daar zelf toe bereid bent


Je bent nooit verplicht om iemand te ontmoeten, zelfs wanneer je besluit iemand te ontmoeten, heb je altijd het recht om van mening te veranderen. Een besluit om je verhouding op het anonieme niveau te laten blijven kan op een gevoel berusten waarvoor je geen logische verklaring hebt. Vertrouw op je eigen besluit, je eigen intuïtie. Volg je gevoelens. laat je nooit onder druk zetten: je hebt zelf volledige controle over je eigen beslissingen totdat jij jezelf klaar voelt om ergens af te spreken. Als een ander lid je onder druk zet om af te spreken, dan luidt ons advies: blokkeer dit lid. Vertrouw dus op je voorgevoel en laat je niets opdringen, zorg voor je eigen veiligheid, zodat je op een leuke manier kan genieten van alle spannende ervaringen die je via Humsafar.nl zal opdoen.
 

Afspreken met je Date


Als je besluit om elkaar te ontmoeten, moet je altijd een vriend (in) of een familie lid informeren over waar je naar toe gaat en hoe laat je terug zal komen. Laat de naam en het telefoonnummer van de persoon die je gaat ontmoeten bij deze vriend (in) of familie lid achter. Vraag je date nooit om je thuis op te halen. Gebruik je eigen vervoermiddel of laat een vriend (in) of familie lid je halen en brengen, maak altijd afspraken in een druk restaurant, café of andere openbare gelegenheid. Wanneer de ontmoeting tot een eind komt, moet je alleen weggaan. Als je besluit om ergens anders naar toe te gaan, neem dan je eigen vervoermiddel. Op een zeker moment bedank je je nieuwe vriend (in) voor de ontmoeting en zeg je hem/haar weer snel te spreken op Humsafar.nl. Ga zeker niet de eerste paar keren naar iemands huis toe. Neem ook je mobiele telefoon mee zodat je altijd bereikbaar bent, je kan bijvoorbeeld afspreken dat een vriend(in) of familie lid je belt tijdens het begin van de afspraak. Als de persoon die je ontmoet niet op de foto lijkt die je op Humsafar.nl hebt gezien, pas dan extra op of beëindig de afspraak direct.

Je veiligheid is veel belangrijker dan wat iemand anders over je denkt. Het wordt tijd om de juiste persoon te gaan zoeken!

 

Zorg dat je weet wie je gaat ontmoeten.


Vertel een vriend of familielid wie je gaat ontmoeten en waar je hebt afgesproken.

Zorg ervoor dat iemand in je kennissenkring of familie van je blind date afweet. Het is ook verstandig om die persoon het telefoonnummer te geven van degene die je gaat ontmoeten.

Ga er alleen naartoe en ga ook weer alleen terug naar huis.

Laat je bij een eerste afspraakje niet thuis ophalen. Ga er met eigen vervoer naartoe of laat je afzetten door een vriend of vriendin.

Ga bij een eerste afspraakje niet in op aanbiedingen om je thuis te brengen. Ga met je eigen auto, met het openbaar vervoer of laat je ophalen door een vriend of vriendin.

Spreek af in een openbare ruimte.

 

Ga op tijd weer weg.


Ook al heb je nog het gevoel compleet op dezelfde golflengte te zitten als je date, ga toch op tijd weg. Een eerste date moet het verlangen naar een tweede opwekken. Het heeft dus geen zin om een eerste afspraak te rekken tot beiden uitgeput zijn. Door op het hoogtepunt van de avond weg te gaan hou je de ander warm voor een tweede date.
 

Drink niet te veel!


Drink zo weinig mogelijk alcohol tijdens de eerste paar afspraakjes. Ook al ben je zenuwachtig, de ander is dat waarschijnlijk ook. Door het teveel drinken van alcohol kom je anders over dan je bent en vergooi je misschien wel een mooie kans op geluk!
 

Houd het gesprek oppervlakkig.


Praat niet te veel over jezelf en vooral niet over persoonlijk leed en ellende. Je hebt met iemand afgesproken om hem/haar te leren kennen. Probeer het over alledaagse onderwerpen te hebben of over je interesses en hobby’s.

Have fun!


Wij wensen je namens Humsafar.nl veel plezier tijdens je date en hopen dat je een gelukkige tijd tegemoet gaat!