• Start jouw love story!
Flirten & versieren

Flirten & versieren

Magazine

Denk je dat flirten moeilijk is of niks voor jou? Je ziet jezelf nog niet staan flirten in de kroeg en laat dat liever aan de wat assertievere types over? Welnee! Met de handige flirt en versiertips ben je binnen de kortste keren een flirt expert.


Wees altijd positief
Zo belangrijk dat we 'm nog maar eens herhalen.


Niet jezelf als uitgangspunt maar de ander
Nog een hele belangrijke! Als je graag wilt dat iemand anders je leuk vindt dan moet je dus proberen zo positief mogelijk over te komen naar de normen van de ander. Die normen kunnen soms best anders liggen dan de jouwe. Bij je gespreksonderwerpen en je gedrag houd je daar dus rekening mee. Vooral mannen begrijpen dit soms niet helemaal. Zo vindt hij het misschien heel interessant om uitgebreid verslag te doen hoe hij er in geslaagd is om vanuit Amsterdam binnen 8 uur naar de wintersport te jakkeren. Maar de kans dat zij erg geboeid wordt door dat verhaal is niet zo groot. Zíj hoort liever hoe hij het er heeft gehad. En natuurlijk is alles wat te maken heeft met "veel vriendinnetjes gehad" (meestal positief in mannenogen) uit den boze. Zij denkt ogenblikkelijk "ik zal de volgende niet zijn".


In de kroeg: stáán, maar niet op één plek
Als je je kansen op leuke contacten zo groot mogelijk wilt maken ga je niet zitten, maar blijf je staan. Daarnaast ga je af en toe op een andere plaats staan. Doordat je staat kun je veel makkelijker "toevallig" bij iemand in de buurt komen. Daarnaast maakt het een actievere indruk. Met af en toe ergens anders gaan staan vergroot je de kans aangesproken te worden en je komt bij meer mensen dicht in de buurt (zodat je ze makkelijk aan kunt spreken).


In de kroeg: "de ander is in gesprek" situatie
Speciaal voor de mannen. Vaak als een vrouw wordt aangesproken, staat haar vriendin er wat verloren bij. Dat voelt voor die vriendin niet prettig en is dus voor jou de uitgelezen kans die vriendin aan te spreken. Bovendien zal de vrouw die werd aangesproken je daar dankbaar voor zijn, mits zij die man leuk vindt natuurlijk.


Betrek beide anderen in het gesprek
De "ander is in gesprek" situatie (zie hiervoor) ontstaat alleen maar omdat de man die de eerste vrouw aanspreekt een fout maakt. Hij vergeet de vriendin in het gesprek te betrekken. Als die vriendin zelf geen gesprekspartner krijgt, zal de vrouw ter wille van haar vriendin de conversatie afkappen. Nog beter is het beide vrouwen tegelijk aan te spreken. Ook al heb je een duidelijke voorkeur voor één van beiden, laat dat de eerste tien minuten niet blijken. Dit om te voorkomen dat je met haar vriendin gaat "strijden om de aandacht" van jouw favoriet.


Niet te hard van stapel lopen
Speciaal voor de vrouwen. Vrouwen willen soms zo graag een leuke vriend dat ze tijdens een leuk gesprek veel te hard van stapel lopen. Dat schrikt de man af, waardoor ze het tegenovergestelde bereikt van wat ze wilde: de man trekt zich terug. Een vrouw die zich "in de aanbieding gooit" (zo komt dat soms over) houdt geen rekening met het jachtinstinct van de man. Bovendien "zal er dan wel iets mis mee zijn".


Praten over problemen
Problemen zijn geen goed gespreksonderwerp als je iemand pas leert kennen. Ze zijn strijdig met het positieve beeld dat je wilt overbrengen. Problemen bespreek je dus pas als je iemand beter leert kennen. Vrouwen beginnen soms wat te snel over problemen te praten. Maar áls ze dan over haar problemen praat, begrijpen mannen vaak niet dat dat praten over die problemen op zich een behoefte vervult. Mannen gaan dan meteen oplossingen bedenken. Dus eerst uitgebreid laten vertellen. En dan alleen wat suggesties aandragen, zodat ze jouw suggestie eventueel kan vertalen naar "haar" oplossing. Vrouw: "het dak van mijn huis lekt." Man dus niet "bel dan de loodgieter" maar "Wat vervelend. Zijn er veel dingen nat geworden?" En later: "als het al zo'n oud dak is als je vertelde, moeten er dan misschien een paar pannen recht gelegd worden?" Vrouw: "ja, ik zal eens een loodgieter bellen".


Verlegen?
Waarschijnlijk vind je het dan niet prettig vreemde mensen aan te spreken. Helemaal eng wordt het als je die ander ook nog eens erg leuk vindt.  Maar je zult toch wat moeten doen als je resultaat wilt bereiken. Je kunt jezelf trainen in het aanspreken van onbekenden. Begin dat te doen met vreemden waarbij er voor jou niets op het spel staat (dus niet die spetter uit de straat). Gewoon bij de bushalte een onschuldige opmerking maken tegen een wachtende mevrouw, of bij de kassa in de supermarkt. Als je dat vaak oefent zul je zien dat de drempel steeds lager wordt.


"Projectjes"
OK. Je wilt dus op de versiertoer. Maar je hebt niet één specifiek iemand op het oog. Voor de spanning dus. Of de lol of de sex. Wat ook de reden is, probeer niet in één avond te willen scoren (= in een avond van de eerste kennismaking tot versierd hebben). Dat lukt meestal toch niet en dus ga je ontevreden naar huis.


Beter is wat we zullen noemen de "projectjes"-aanpak. Die "projectjes" zijn mensen die je gewoon leuk vindt en waarvan je werk gaat maken. Dat doe je door er af en toe een praatje mee aan te knopen. Jouw doel is een zo'n positief mogelijke indruk achter te laten bij de ander, zonder dat dezelfde avond versieren het uitgangspunt is. Beëindig meestal zelf het praatje. Ga dan een praatje maken met je volgende "projectje". Of spreek een nieuw "projectje" aan. Als je dit een aantal weken doet en er daarbij voor zorgt ook regelmatig "nieuwe" mensen aan te spreken, dan ontstaat er op een gegeven moment een "vijvertje vol vissen". En kun je dus je hengeltje uit gaan gooien. Ooit geweten dat vissen zo leuk kon zijn?


Uit je eigen kringetje
Je wilt graag een leuke vriend(in), maar komt die steeds maar niet tegen. Bijna iedereen heeft een vrij vast "kringetje" waarin hij zich beweegt. Van je baan tot je sportschool tot de kroegen waar je komt. Als je in dat kringetje "die ene" niet tegenkomt dan is het zaak búiten dat kringetje te gaan kijken.


Suggesties:

Ga eens op andere plaatsen uit in je eigen stad i.p.v. waar je altijd heen gaat
Ga eens wat vaker stappen bij vrienden die in een andere stad wonen
Verander van sportclub /-school of ga een andere sport doen
Geef je zelf op voor cursussen, lezingen, foto- of wandelclubs, theaterabonnementen, kortom alles wat je met veel nieuwe mensen in contact brengt.
Geef je op bij activiteiten- of dinerclubs
Schrijf je in bij een relatiebemiddelingsbureau


Praat nooit negatief over een ex … omdat dat een negatieve indruk van jou bij die ander achterlaat. "Hoe zal hij/zij straks na dit gesprek met anderen over mij praten?" Bovendien is het vreemd tegen "de eerste de beste" te gaan klagen over iemand waar je ooit een relatie mee hebt gehad.