• Start jouw love story!
Onmogelijke liefdes

Onmogelijke liefdes

Magazine

Wanneer je de liefde hebt gevonden, is dat fantastisch. Het zorgt voor kriebels in je buik, slapeloze nachten en hete momenten. Maar dat vind je natuurlijk helemaal niet erg op zo’n moment, tenzij …. de liefde die je voelt een onmogelijke liefde is. Onmogelijke liefdes zijn als een blok aan je been die je jaren kunnen achtervolgen. Continu bonkt die liefde door je hoofd en springt overduidelijk naar voren wanneer je droomt. Onmogelijke liefdes zorgen voor een beklemmend gevoel, ze beperken je in je keuzes en brengen je geen stap verder.

Onbereikbaarheid van die ene persoon. Het kan komen doordat jullie in het verleden er nog niet aan toe waren om samen verder te gaan. Inmiddels is je onmogelijke liefde getrouwd, verloofd of gewoon gelukkig met iemand anders. Misschien hebben jullie elkaar pas op latere leeftijd ontmoet. Onbereikbaarheid van iemand kan door allerlei redenen komen. Deze persoon is de liefde van jouw leven, maar jij bent niet de liefde van zijn leven.

Deze onbeantwoorde, allesoverheersende liefde doet verschrikkelijk veel pijn.  En de liefde blijkt dus niet alleen maar rozengeur en maneschijn te zijn. Het is nu een verscheurende pijn die continu aan je lijf zeurt en die continu aandacht vraagt. Je leeft zonder je onmogelijke liefde, maar je vraagt je bij alles wat je doet af wat hij ervan zou denken. In feite ben je jezelf door zijn ogen gaan bekijken.

Hoe naar de onmogelijke liefde ook is, je wilt deze echter niet kwijt. Je geniet van elk moment dat je een glimp van hem opvangt en je denkt met een voorzichtige glimlach terug aan eventuele schaarse herinneringen. Toch gaat het leven door en als deze onmogelijke liefde echt onbereikbaar is, zul je het van je af moeten zetten. Je wordt namelijk ontzettend belemmert in je verdere ontwikkeling en in een eventuele nieuwe, toekomstige relatie.

Toch kan het lastig zijn om dit ook echt daadwerkelijk door te zetten, want hoe zet je die ene grote liefde van je leven nou van je af?  Moet je het hem vertellen of moet je niets zeggen? Het blijft een lastige beslissing die je helemaal zelf zult moeten maken. Je zult dit moeten doen op basis van je eigen gevoel en je eigen verstand. En mocht je deze onmogelijke liefde een plaatsje kunnen geven dan kun je verder met je leven. Want dat er maar één ware liefde voor je rondloopt op deze wereld is misschien een enigszins achterhaald concept.